26 03

Міська методична секція транспортних професій

26 березня на базі закладу освіти відбулась міська методична секція педагогічних працівників транспортних професій (автомобільного, водного та залізничного транспорту, кранівників, дорожньо-будівельних машин та тракторів, землерийних машин) закладів професійної (професійно-технічної) освіти м.Києва.

Тема: «Створення сучасного інформаційно-освітнього середовища в закладі професійної (професійно-технічної) освіти».

Були висвітлені такі питання як:

  • Сучасне освітнє середовище як засіб мотивації здобувачів освіти до навчання 
  • Методична комісія закладу освіти як інструмент розвитку творчого потенціалу педагогів та підвищення їх професійного рівня. У рамках питання обговорили використання штучного інтелекту у створенні матеріалів для навчального процесу та інтегрування ШІ у професійне життя педагога в цілому. Як знання сучасних технологій може урізноманітнити освітній процес.
  • Сучасні вимоги до рівня професійної компетентності майстра виробничого навчання.
  • Інтернет-ресурси як складова сучасного освітнього процесу.
  • Використання новітніх виробничих технологій та педагогічних інновацій на уроках теоретичного та виробничого навчання.
  • Діяльність Навчально-практичного та кваліфікаційного центрів в контексті створення сучасного освітнього середовища.

А також у рамках методичної секції був проведений Майстер-клас Мотчаним Ігорем, майстром виробничого навчання: «Заміна шин та балансування коліс автомобіля».

Секція пройшла дуже цікаво і плідно для всіх учасників. Гості були вражені широким спектром компетенцій та навичок доповідачів та високим рівнем забезпечення матеріальної бази.

У завершенні екскурсії закладом освіти ми показали гостям нашу гордість — нову сучасну техніку — трактор та екскаватор.

Дякуємо всім присутнім сьогодні за творчу професійну співпрацю, можливість бути у комʼюніті колег та однодумців, що горять професією автомобільно-транспотного напряму, та в цілому щодня працюють для вдосконалення профтехосвіти України.