22 11

Виставка “Майдан: народження мрії. Перший бій”

У Києві в Українському Домі відкрили виставки “Майдан: народження мрії. Перший бій”, присвяченої десятій річниці Революції Гідності.

22 листопада група 11 на чолі з керівниками групи Дєдковим Андрієм Миколайовичем і Дєдковою Тетяною Петрівною відвідали виставку та залишилися неймовірно вражені! 

Виставка розгорнута на трьох поверхах Українського Дому, який став частиною історії Революції Гідності. Ми мали можливість згадати перебіг подій, побачити оригінальні речі майданівців, унікальні артефакти з протестів, відтворені окремі локації ініціатив Майдану та твори революційного мистецтва. Також на відвідувачів чекають дискусійні майданчики, кінопокази, майстер-класи та екскурсії.

“10 років тому український народ переміг і довів усьому світу, що є самостійним європейським народом. Російські ракети спрямовані зараз не на наші території, а на знищення українського населення, історичної пам’яті та української культури. Ми маємо розвивати інфраструктуру пам’яті, з музеями та меморіалами”, — наголосив генеральний директор національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

Своєю чергою директорка національного центру “Український Дім” Ольга Вієра зауважила: “Сьогодні в цих стінах відтворена сучасна історія України. Український Дім став свідком двох революцій: Помаранчевої та Революції Гідності, брав активну участь в цих подіях, укривав та годував протестувальників».