16 11

10 річниця Революції Гідності

Дуже важливим є питання національної пам’яті.

Так, 16 листопада 2023 року в межах відзначення 10 річниці Революції Гідності здобувачі освіти 21 та 22 груп КПК АТБМ побували на Майдані, який став першим масштабним етапом національного визволення проти російського ярма. Події на Майдані стали переломними для новітньої історії України. Тоді українці на весь світ заявили про свою готовність захищати європейські цінності, свободи та принципи демократії.

Під час екскурсії у Національному музеї Революції Гідності здобувачам освіти розповіли про дві революції:  Помаранчеву революцію та Революцію Гідності. Актуальним було нагадування молодому поколінню про гідність, честь. Адже становлення національної ідентичності та утвердження власної державності українського народу вимірюється сотнями років. Ці процеси супроводжувалися впертою боротьбою багатьох поколінь патріотів, що дозволило українцям зберегти свою  національно-культурну самобутність.

На шляху до євроінтеграції Україна не втрачає своєї національної ідентичності, а навпаки посилює її. Український народ довів свою відданість свободі, свою гідність, заплативши  за такі цінності найвищу ціну – життя 107 учасників акції протесту, Героїв України, названих Небесною Сотнею. Тому найціннішим здобутком Революції Гідності є саме визначення самоідентичності та єдності української нації.  

Здобувачі освіти вшанували пам’ять, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, поклали квіти до Меморіалу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.Розповідь про перебіг подій на Майдані нікого не залишила байдужим. Сучасне  молоде покоління повинно мати цілісне уявлення про ті події, адже нині Україна продовжує боротися за свою незалежність та свободу!

Герої не вмирають!Слава Україні! Героям Слава!