21 09

Міська методична секція природничих дисциплін

21 вересня 2023 року під девізом «Викладання – це мистецтво, а не ремесло» відбулася міська методична секція викладачів природничих дисциплін (біологія, географія, хімія) закладів професійної (професійно-технічної) освіти м. Києва на базі комунального закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж автомобільного транспорту та будівельної механізації» на тему «Роль природничих дисциплін у професійному становленні особистості».
З вітальним словом до учасників міської методичної секції звернулася Вікторія Лук’яненко – в.о.директора КЗП(ПТ)О «Київський професійний коледж автомобільного транспорту та будівельної механізації». Ольга Гуйда – голова методичної секції викладачів природничо-математичних дисциплін презентувала роботу предметної методичної комісії. Креативні , інноваційні, мотивуючі та захоплюючі ідеї проведення та організації занять представили учасники методичної секції: Яковчук Наталія – викладач біології та географі КПКАТБМ і Житник Світлана – викладач хімії КПКАТБМ . Учасники секції заслухали доповіді «Актуальність поєднання фізичної та соціально-економічної географії, його практичне втілення на уроках», «Мотивація та формування
стійкого інтересу до вивчення хімії», «Комфортне навчання на уроках біології, інструменти візуалізації в роботі викладача (вчимося створювати відеоблоги)».
Чималий інтерес викликав перегляд учнівських блогів на трендову тематику «Захист навколишнього середовища та моя професія».

Вразила своєю креативністю, сучасністю та цікавими новинками активність круглий стіл на тему «Використання новітніх методик та форм навчання – вимога часу», де кожен учасник поділився власними родзинками цікавого уроку.

Бурхливе обговорення викликала демонстрація хімічних дослідів з хіммотології.

Зустріч пройшла в дружелюбній, продуктивній, невимушеній атмосфері і отримала позитивні відгуки учасників.