25 11

Вшанування пам’яті жертв Голодомору
«Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!»

25 листопада до цієї сумної дати в історії України викладачами Л. Ломачук та Н. Решетило був проведений виховний захід для здобувачів освіти.

Пам’ятаємо злочин сталінського геноциду та його жертв.
Єднаємося, тому що єдність є запорукою нашої перемоги. Роз’єднаність і непорозуміння стали причиною втрати українцями власної держави у 1920 -х роках, її окупації більшовиками і вчинення злочину геноциду.
Але зараз Україна і світ – інші. Ми маємо власну державу та Збройні сили, підтримку світу, і найголовніше – згуртованість народу. Тому ми вистоїмо й переможемо!
Отож ми не повинні забувати ці жахливо-болісні сторінки власної історії. Вона замовчувалась десятками років і не вивчалась у школах, про це було заборонено говорити в громаді. І тільки дякуючи нашій незалежності були оприлюднені і визнані факти трагедії.

26 листопада 1998 року було встановлено день вшанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій, який відзначається в кожну четверту суботу листопада. В цей день приспустяться від чорного болю жалобних стрічок Державні прапори…

Запізнілими дзвонами шукатимемо мільйони українських душ, щоби вписати їх в історію пам’яті. Цього року ми вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України, яка супроводжується геноцидними практиками проти українців.
На знак вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору у суботу 26 листопада о 16 години приєднуйтесь всією родиною до всеукраїнської акції «Запали свічку!».
Запаліть і поставте свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників. А також долучіться до Загальнонаціональної хвилини мовчання.
Україна пам’ятає!
Світ визнає!