21 11

9-та річниця Революції Гідності

21 листопада 2022 року 9-ту річницю Революції Гідності відзначають в умовах війни, гаслом якої є: «Вистояли на майдані-переможемо у війні». З кожною новою річницею подій на Майдані ми маємо змогу ще більшого усвідомлення, осягнення того, що сталося тоді. Сотні тисяч українців об’єднало прагнення правди, яка була би основою державного, суспільного, особистого життя. Народ повстав проти брехні, корупції, наруги над волею людей.

«Теперішня війна-це новий Майдан, але вже в межах всієї країни…»,-сказав генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності І. Пошивайло. Цей день є ключовим в історії України, оскільки уособлює цивілізаційний вибір українців на користь євррпейських цінностей і шляху свободи.  Для кожного це був свій Майдан, але, в першу чергу, він став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності. «Наш Музей… заохочує українців продовжити флешмоб «Бути гідним», що був започаткований у перші роки відзначення Революції. Ділитися власними враженнями, спогадами, емоціями…», — сказав І. Пошивайло.

Учасники освітнього процесу закладу освіти теж долучилися до флешмобу. Було проведено бліц-опитування щодо цієї дати в історії Украхни, відбулося щасідання круглого столу «Чим для мене є свобода і гідність», в кімнаті-музеї училища згадали про колишіх учнів, які загинули в АТО та на війні, зазищаючи незалежність нашох держави, її європейський курс, свободу.

Викладачами Н. Решетило та Л. Ломачук був проведений визовний щахід: «Майдан:Революція духу».  Ми, українці, — свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Гідність формує людину, впевнену у власних силах, у своїх справах і вчинказ. Свобода — це брати на себе відповідальність за особисто прийняті рішення, враховувати можливість поразки, знати про рищики своїх дій. Гідність і свобода — це ті цінності, що нероздільно пов’язані із життям людини.