19 11

День Гідності та Свободи

 «Україна – це територія гідності й свободи» — саме під таким гаслом 19.11.2020 року проведено захід
Гідність і свобода – це ті цінності, які нероздільно пов’язані із життям людини, і відіграють важливу роль як у становленні певної особистості, так і суспільства в цілому. «Україна – це територія гідності й свободи» — саме під таким гаслом викладачами Наталією Решетило, Людмилою Ломачук, Анною Ангеловою, Сергієм  Шешацьким були проведені уроки звитяги в рамках відзначення цієї події. 
День Гідності та Свободи – є одним із ключових у ланцюжку заходів щодо утвердження в Україні національної незалежності, самоідентичності та бажання жити за європейськими стандартами. Ключовим моментом проведених  уроків було розуміння  в здобувачів освіти, що  Революція Гідності  об’єднала весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її розвитку в європейському співтоваристві, захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, досягнення гідного рівня життя й праці; розумінню єдності і цілісності України, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність відстоювати її цілісність та незалежність.

     Відвідавши кімнату-музей училища, ми вшанували пам’ять про  учасника тих історичних подій – справжнього патріота країни, достойного нащадка своїх героїчних предків – Олега Міхнюка, колишнього  учня нашого училища —  і ми сповнені гордістю за нашого співвітчизника, який понад усе цінував  свободу і гідність.

     Відзначаючи  7-му річницю Революції Гідності, ми творимо історію, яку пишемо разом:

Народе мій, пишаюся тобою:
Моя душа – частинка твого «Я».
Красою правди у святім двобою
Понад Майданом сонця лик сія…
Є нація! Хай знають всі у світі:
Ми є! Народ піднявся із колін!
І переможно сонце правди світить,
Співає гордо наш Державний Гімн.