08 05

День пам’яті та примирення

 08.05.2022 було проведено позанавчальний виховний захід викладачем історії Друщенко Світланою Валеріївною на тему: «І живуть у пам’яті народу…» для здобувачів освіти І та ІІ курсів.
Все далі відходять роки грізної Другої світової війни, але пам’ять не згасає про тих, хто приніс на вівтар перемоги своє життя, про тих, які полягли у боях за життя інших.
Історія нас не вчить, що ми  маємо робити, проте вона показує, чого робити не слід.
День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу війни та застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом.
Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати МИР! Категорично, безкомпромісно берегти його всіма розумними засобами.
Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна,  ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації, ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає! Ця пам’ять робить нас сильнішими, вона запорука неминучості нашої ПЕРЕМОГИ СЬОГОДНІ.
Ми свято шануємо пам’ять усіх,
Хто власним життям нашу юність зберіг,
Хто впав за свободу у грізну годину,
За мир на Землі, за свою Україну!